gezonder-leven

Een gezonder en fitter leven

Een gezonder en fitter leven doet wonderen. Van gezonder te gaan leven wordt je gelukkiger en is voor het brein ook veel beter. Door middel van het eetpatroon aan te passen worden flinke stappen genomen. Met een paar simpele aanpassingen zal je ook snel een paar kilo’s kwijtraken.

Kom dus nu in actie want het is nooit te laat om gezonder te gaan leven. Als je niet weet hoe je het aan moet pakken dan kan je hulp gaan zoeken. Ook op internet is veel te vinden rondom de schijf van vijf en bewegen. Verander je leefstijl met een andere mindset. Je zult zien dat je je daar echt beter bij zult gaan voelen.

Meer chronische ziektes in Nederland

Door gezonder te gaan leven voorkom je een chronische ziekte. Want Diabetes en een Hoge bloeddruk komen steeds meer voor. Voedingsdeskundige.nl heeft een aantal tips en trucs die je meteen kunt gaan gebruiken.

  • Skip suiker
  • Geen zout
  • Kant- en klare maaltijden niet kopen
  • Laat bewerkte producten staan
  • Geen of minder alcohol
  • Beweeg
  • Houdt de schijf van vijf aan

Denk ook eens aan het gezin. Misschien zijn er meer gezinsleden die wel wat fitter en actiever mogen worden. Neem ze dan mee in deze reis. We zien dat steeds meer jongeren overgewicht hebben. Er komen veel foto’s voorbij met ijscoupes met een donut erin, tijdens de lunch snacken of een zak chips.

Ga eens een rondje in de buurt wandelen of pak eens de fiets. Maar begin rustig aan en bouw het op, anders krijg je spierpijn en is de lol er snel van af.

samen-bewegen

Bezoek de huisarts

Als je een hoop wilt afvallen, in geval van overgewicht, dan is het verstandig om eerst een langs de huisarts te gaan. Deze kan eventueel doorverwijzen naar een specialist. Je weet namelijk nooit of je iets onderliggends hebt of door medicijngebruik zomaar anders kunt gaan eten.

Wil je meer informatie om gezonder te gaan leven? Op de website bij Voedingsdeskundige staan een hoop handige tips en ook basis kooktips.

ajax-loader