houtkachel

De houtkachel zoektocht van Peter

Peter en Jan wonen al meer dan 11 jaar samen in Zandvoort. Samen hebben ze een leuke jaren 60 woning gekocht en deze geheel verbouwd. Maar door de huidige hoge gasprijzen zijn ze tot ontdekking gekomen dat het huis veel energie verliest. Dit is de reden dat ze op zoek zijn gegaan naar een alternatief voor hun verwarming op gas. De keuze viel op een houtkachel.

Efficiƫnt stoken met een houtkachel

De houtkachels van tegenwoordig zijn een stuk efficiƫnter dan voorheen. Dit komt mede door de strenge eisen van de Europese unie op gebied van hoge eisen rendement, gebruikte materialen en de uitstoot van fijnstoffen. En omdat er door de betere verbranding veel minder as ontstaat zal er ook minder schoongemaakt hoeven te worden. Dat scheelt weer in tijd en schoonmaakmiddelen.

Ook is er veel meer keuze in houtkachels dan voorheen. Zo kan men de houtkachel als inbouw, losstaand of geheel vrijstaand kopen. Peter en jan hebben gekozen voor een vrijstaand model. Deze past perfect in de woonkamer zodat het gehele huis mee-verwarmt kan worden via de trap. Dat scheelt dan ook weer extra verwarming op de eerste verdieping.

Complete set met kachelpijp

Peter en Jan hadden geluk dat de vorige bewoners ook een houtkachel hebben gehad. Er was al een stoorsteen aanwezig en deze kon eenvoudig aan de nieuwe houtkachel worden bevestigd. Maar dit is niet voor iedereen het geval. In sommige gevallen moet er een apart afvoer systeem in de vorm van een kachelpijp rookkanaal worden gemonteerd. Dat kan door de verdiepingen en dak heen of gewoon buitenom. Informeer daarom altijd voordat je een houtkachel koopt wat de opties zijn in jouw geval. Peter en jan zijn hiervoor naar HGB-Trading te Velserbroek gegaan. Daar kregen ze al het advies wat ze nodig hadden.

Wil jij ook een houtkachel kopen kijk dan eens op de website van HGB-Trading of kom langs in hun showroom te Velserbroek.

ajax-loader